Saturday, 14 June 2014

Meal Shakes Shaklee untuk kanak-kanak cerewet.

Teks: Hafez the Great.

Kanak-kanak cerewet pilih makanan.

Siapa yang ada anak, mesti tahu yang anak-anak ni memang ada yang cerewet memilih makanan. Nak bagi sayur atau buah mesti tolak. Nasi makan tak habis sepinggan. Separuh je luak. Sebab tak nak anak lapar, layan la selera anak dengan snek-snek dan makanan segera. 
Pernah tak terfikir, sama ada anak-anak yang memilih makanan ni, cukup atau tidak nutrisi dalam diet mereka? Dah sah-sah la tak seimbang. 
Bila kita belek-belek majalah kesihatan, selalu terpampang cerita kesan anak-anak yang tak cukup zat. Penyakit itu datang, penyakit ini menyerang. Kesian tengok anak-anak kita ni kekurangan zat.
Kadang kadang, kita belika vitamin untuk anak. Tapi anak tak nak makan sebab betul tablet. Dimuntahkan balik. Alahai... Nak buat macam mana ni?


Menangis kerana sembelit.

Terbaru ni saya mendengar cerita seorang kawan tentang anak lelaki kesayangannya sembelit. Menangis merengek dalam jamban sebab sakit bila nak berak. Ni semua gara-gara tak suka makan sayur. Tak cukup serat dalam diet harian. Puas lah kawan saya sorokkan sayur dalam makanan (blend, potong kecik-kecik, hias jadi comel), semuanya tak berkesan. Bila ditegur kenapa tak makan sayur, terus merajuk, tak jadi makan semua dalam pinggan tu, termasuklah nasi dan lauk ayam yang sedap. 

Perisa French Vanilla yang sedap, membuka
selera bukan sahaja anak-anak tetapi ibu bapa.
Harga hanya RM113.75 untuk 544 gram.

Supplemen yang sedap untuk kanak-kanak.

Bagi saya lah, senang je nak selesaikan masalah kanak-kanak yang tak cukup nutrien ni. Cuba kita fikir kenapa kanak-kanak tak nak makan sayur? Tak nak makan tablet vitamin? Sebab semuanya tak sedap! Cuba kita beri supplemen makanan yang sedap. Hmmm saya gerenti anak tak tolak.

Meal Shakes Shaklee ialah supplemen yang sangat sesuai untuk kanak-kanak yang kurang nutrisi atau yang sedang mengawal berat badan. Rasanya enak, dengan perisa "French Vanilla", mak bapak pun boleh terliur tengok bancuhan Meal Shakes ni.

Manfaat Meal Shake Shaklee.

Di sini saya senaraikan beberapa kebaikan meminum Meal Shakes Shaklee:
Meal Shakes Shaklee sangat versatile.
 
Boleh dicampurkan dengan apa sahaja
yang sihat, untuk menjadikan minuman
yang pelbagai.
  1. Memberikan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrien untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat.
  2. Menambah selera makan anak yang sangat memilih makanan.
  3. Sumber pemakanan serat dan protein terbaik.
  4. Anak tak mudah jatuh sakit. Jikalau minum waktu demam, akan cepat sihat.
  5. Sesuai untuk diminum waktu sahur. Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak (atau mak bapak) yang berpuasa.
  6. Mengatasi masalah sembelit kanak-kanak.
  7. Sebagai cara untuk menambah berat badan anak yang terlalu kurus.
  8. Kaya dengan kalsium untuk perkembangan tulang yang sihat.
  9. Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana teksturnya seperti susu tepung.
  10. Rasa "french vanilla" enak menjadi kegemaran kanak-kanak, tanpa pewarna dan gula tiruan.
  11. Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti.
  12. Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama.
  13. Supplemen yang baik untuk perkembangan minda dan IQ kanak-kanak kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein.
  14. Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
  15. Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
  16. Snek menarik yang senang dihidangkan bila-bila masa. Mudah disediakan, menjimatkan masa lebih-lebih lagi waktu sibuk menyediakan sarapan sebelum sekolah.
  17. Sangat versatile - pelbagai guna, sesuai dicampurkan ke dalam pelbagai resepi minuman dan juga manisan seperti agar-agar dan puding). Boleh dicampur dalam yogurt dan dibekukan menjadi frozen yogurt.
  18. Rendah kolestrol, lemak dan sodium. Minuman snek yang sihat bagi memantau berat anak yang obes.
  19. Harganya sangat berpatutan dan mampu dimiliki oleh seisi keluarga.
Haaa.. Ambik kau, hampir 20 manfaat meminum Meal Shakes Shaklee. Kalau sayangkan anak-anak dan seisi keluarga, bolehlah hadiahkan produk ni untuk diorang.

Harganya tak mahal. Hanya RM113.75 untuk satu container (544 gram).

Kalau anda berminat nak beli, atau ingin bertanya berkenaan Mealshakes ni, sila telefon, SMS atau Whatsapp saya di:
  • Hafez Zahruddin 016-6651 067

1 comments:

Post a Comment